Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

savil [ALPHA BANK] 1-10-2012


Κυριες -Κυριοι

Αρχισαν πρωι πρωι ,τα μεγαλα λογια δια την συνχωνευση των δυο τραπεζων[ΑΛΦΑΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ].
Δεν γνωριζουμε το κειμενο της Τελικης συμφωνιας ,οποτε πρεπει να περιμενουμε.Εγω ομως θα σταθω σε δυο βασικα θεματα,που κοβουν τις υπερβολες μερικων .

1ον η Αλφα τραπεζα εχει σοβαρη εκρεμοτητα με τις προνομιουχες μετοχες 950 εκ ευρω με 10% καθε χρονο αποδοση στο Ελληνικο δημοσιο. Επειδη τα χρηματα αυτα, τα ελαβε το 2008 το 2013 πρεπει να επιστραφουν,διαφορετικα οι προνομιουχες μετατρεπονται σε κοινες μετοχες,με τιμη σχεδον την χρηματιστηριακη [η και την λογιστικη υπο περιπτωση],η ιδιοκτησια της εταιριας περνα στο Ελληνικο Δημοσιο ,ως πλειοψηφων μετοχος.
Επομενως οι χαρουλες δια την σουπερ Τραπεζα Ας ΑΝΑΒΛΗΘΟΥΝ ΠΡΟς ΤΟ ΠΑΡΟΝ,εως οτου φυγουν ολες οι εκρεμοτητες του παρελθοντος.
Προσωπικα δια εμενα ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΑΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΠΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, και φυσικα ολοι αναφερουν διαφορα μεγεθη που θα κοσμουν τον Ισολογισμο της υπο διαμορφωση νεας εταιριας,αλλα κανεις δεν ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΣΑ ΚΕΡΔΗ ΘΑ ΕΧΕΙ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΟΥΣΙΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.
Απλα πραγματα ερωτω εγω,ΚΕΡΔΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ? ΠΟΣΑ? ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ?Αυτο ενδιαφερει τους εμπορους ,ειτε μικρους ,ειτε μεγαλους.
Περιμενει να δει ασπρη ημερα με 30 .χιλ ατομα προσωπικο ?[περιπου]
Τι οργανογραμμα εχουν δια το αυριο ,δεν ξερω,αλλα με τα σημερινα δεδομενα και χωρις εγγυηση κερδοφοριας,μιλαμε  ΓΙΑ ΟΝΕΙΡΑ ,που η πραγματικοτητα τα σβυνει.
Καλο ειναι οι κατοχοι σημερα  μετοχων,να παρουν οσα περισσοτερα κερδη μπορουν,αν τους δοθει τετοια ευκαιρια και μετα //πειτε και ενα ωραιο αντιο//.Αυτο θα εκανα εγω,το τι θα κανετε εσεις ,ειναι αλλο θεμα και δικη σας καθαρα υποθεση.
Υπαρχει δρομος πολυ μεγαλος ακομη,δια να πουμε η Αλφα καθαρισε πλεον. Δεν εχει αλλαξει τιποτα ακομη και με την συνχωνευση.Επισης να δουμε οι Γαλλοι περνουν την ΑΛΦΑ η αντιστροφα?

Ευχομαι καλη επιτυχια στο νεο σχημα.Εμεις κερδοφορες και μεγαλες εταιριες θελουμε σαν εμποροι και δεν ειμαστε αρνητικοι .Αντιθετα   ειμαστε θετικοι ακομη και σαν στοχο να εχουν αυτο  διαφορες εταιριες ,μεσα και απο νεα σχηματα..Ζηταμε ομως καθαρα κερδη υπερ των μετοχων ,απο την 1η στιγμη ,αυτο το απλο ζηταμε.

savil 1-10-2012

σημ. χωρις κερδοφορια δια τους μετοχους,καμια αυξηση κεφαλαιου δεν θα εχει αποδοχη απο τους εμπορους.Οι μεγαλομετοχοι εχουν αλλα συμφεροντα και αλλες επιδιωξεις  και δεν συμπλεουν αυτη την περιοδο με τα συμφεροντα και τις επιδιωξεις των χιλιαδων εμπορων της μετοχης.
Νομιζω αφελεις δεν υπαρχουν πλεον μεταξυ μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: