Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

savil [καλημερα] 19 Οκτωβριου 2012


Κυριες-Κυριοι
καλημερα σας

(Ι)  ΓΕΝΙΚΟΣ  ΔΕΙΚΤΗΣ    [Γ.Δ]

Θα παρακολουθουμε πλεον τον Γ.Δ μετοχων του Χηματιστηριου Αθηνων σε καθημερινη βαση,σαν μια σταθερη παραμετρο,δια την μελετη και εξαγωγη συμπερασματων δια την κινηση της αγορας.
Αφορμη και αναγκαιοτητα,μετα τον υπο καταργηση δεικτη FTSE TOP 20 ,που αναλυαμε και παρακολουθουσαμε την αγορα.Οταν θα εχουμε τον νεο δεικτη των 25 μετοχων,εις αντικατασταση του παλαιου ,θα επανελθουμε και σε αυτον.Ομως το δειγμα των 60 μετοχων που εχει ο Γενικος δεικτης ειναι ενα καλο δειγμα που μπορουμε να βασιζομαστε και να εχουμε σωστα συμπερασματα.

Δια σημερα  εχουμε μια γραμμη τεστ στον Γενικο δεικτη εις το 873

(+)
===============873 γραμμη τεστ
(-)

φυσικα αυτη η γραμμη τεστ ισχυει και επειρεαζει και τον δεικτη FTSE TOP 20 αναλογα,οπως και τον Γενικο δεικτη.
Υπαρχουν πολλες διαφορες μεταξυ Γ.Δ και FTSE TOP 20 ,αλλα και ομοιοτητες.Ολα αυτα σιγα σιγα και καθε ημερα θα προσπαθω να τα αναλυω και να σας τα δινω.
Εχει τρεξει και αυτος ο δεικτης Γ.Δ με ταχυτητα μεγαλη και εχει φυσικα υποχρεωσεις ακαλυπτες απο την τελευταια του πορεια.
Πρεπει να συνδεθει με το σημειον 810 περιπου ,σαν λειτουργικη αναγκαιοτητα ,δηλαδη σαν φρενο ,στις επιθετικες αγορες που εκτροχιαζουν τον δεικτη.
Αν υποθεσουμε διασπασει ανοδικα  και ΣΤΑΘΕΡΑ το σημειον 873,τοτε λογικα στοχευει το σημειον894.Εδω εχουμε ενα παρα πολυ σοβαρο σημειον και αντιστοιχει με το σημειον 385 του FTSE TOP 20.Ομως δια να φθασουμε σε αυτο το σημειον,νομιζω θα υποστουμε την δοκιμασια μια μεγαλης διορθωσης 40+ περιπου μοναδων δια τον FTSE TOP 20 .
Επισης ο Γ.Δ θα προγραμματισει μια κινηση προς το 680 και ο FTSE TOP 20 προς το 278.Ισως ομως να μην φθασει αυτη η διορθωση ως το ανωτερο σημειον,που ειναι οι αριθμοι που σας εδωσα πριν.

savil
19-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: