Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

savil [καλημερα] 17 Οκτωβριου 2012


Κυριες-Κυριοι
καλημερα σας

(Ι)  Η ενταση  των γεγονοτων

Η ενταση των γεγονοτων [ειδησεων],μεταξυ Τρο ι κας και Ελληνικης Κυβερνησης,δεν επετρεψε χθες βραδυ ,να βγει ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ FTSE TOP 20.
Τα γεγονοτα [ οικονομικες ειδησεις],επειρεαζουν τις αγορες.
Τα γεγονοτα αυτα σημερα αφορουν κυριως την Ελλλαδα,επομενως η αγορα μας ειναι στενα συνδεδεμενη με τα γεγονοτα αυτα.
Επομενως κατ'ονομα θα ηταν ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ,στην πραγματικοτητα θα ηταν μια μαντεια,την οποια απεχθανομαι παρα πολυ.
Επισης υπαρχουν ακομη οι δυο προηγουμενες αναρτησεις ,αλλα και γενικα ολες οι αναρτησεις απο το 284 που τελειωσε η διορθωση,οι οποιες περιγραφουν με σαφηνεια απολυτη την επιστημονικη αναλυση της κινησης απο το 284 και την επανοδο του δεικτη υψηλοτερα των 300 μοναδων.

(ΙΙ)   ΠΕΡΙΟΔΟΣ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗς
Οπως σας εχω πει η περιοδος που περναμε ,ειναι κατα την γνωμη μου περιοδος διαχειρισης των αποθεματων που εχει καθε εμπορος.
Δεν ειναι περιοδος εισοδου στην αγορα,εκτος απο τους κατεπαγγελμα και ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ,ημερησιους εμπορους.Ολοι  οι υπολοιποι,απλα θα διαχειριστουμε αυτα που εχουμε,και θα ζηταμε περισσοτερα και περισσοτερα,οσο η αγορα ειναι εντονα ανοδικη.
Το κερδος προκυπτει μεσα απο δυο παραμετρους ,την ποσοτητα και την τιμη.Επομενως εμεις χωρις να βαζουμε νεα κεφαλαια στην αγορα,συνεχως ζηταμε περισσοτερα κερδη ,ανεβαζοντας την τιμη,ειναι το ιδιο αποτελεσμα με λιγοτερα κεφαλαια.Δεν ειναι αναγκη το κεφαλαιο μας να ειναι διασπαρτο αυτη την περιοδο  στην αγορα.

(ΙΙΙ)  Οι αριθμοι του δεικτη FTSE TOP 20

Τυπικα ο δεικτης πρεπει να διασπασει οριστικα το 312 και το 314,που νομιζω δεν υπαρχει προβλημα,ομως υπαρχει ο τυπος που θα φερει και την ουσια.
Περαν αυτου Υπαρχει μια κυκλικη υποχρεωση του δεικτη εις το 320 [168....244......320].
Εδω πρεπει να δουμε πως θα τα παει ο δεικτης ,αλλα κυριως ποτε θα παει.Τα γεγονοτα,αφου ερμηνευονται ως θετικα,δινουν την αναλογη δυναμη στον δεικτη να διασπασει και αυτο το εμποδιο.Ο χρονος ομως ειναι καθαρα θεμα των δυνατων εμπορων που βαζουν και τα εκατομμυρια τους στην αγορα.
Το 330 παντα ειχε ενα ρυθμιστικο ρολο,αλλα  γενικα σε ολα αυτα τα σημεια δεν δινω μεγαλη σημασια με εξαιρεση δυο σημεια.
1ον σημειον το 336 με μια αποκλειση +8 ποντων ως κορυφη.
2ον σημειον το 363.
Ο γενικος δεικτης ,ειναι πολυ πιο μπροστα απο τον FTSE TOP 20.
Aυτος σημερα ευρισκεται στο υψηλο σημειον ετους ,σαν το 360 του εικοσαρη.Εδω φυσικα υπαρχει θεμα συσχετισμου ,διοτι τους δυο δεικτες τους κινουν στην ουσια οι ιδιες μετοχες.Βλεπετε ,εχουμε μια σκοπιμη υπερ-υπερ αποδοση της ΕΕΕΚ,και η οποια αποδοση εχει υπερβει ,ολα τα ορια λογικης.Υπαρχουν λογοι δια τους ιδιους τους μεγαλομετοχους,δεν μας αφορα το θεμα,ομως μας επειρεαζει σαν αγορα και ισως λιγο διαστρεβλωνει την πραγματικοτητα και την αληθεια της κινησης.Χρειαζεται προσοχη επομενως και σωστη αξιολογηση της καταστασης.

savil
17 -10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: