Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

savil [ καλημερα] 1η Οκτωβριου 2012


Κυριες-Κυριοι
καλημερα σας
καλο μηνα

Οπως εγραψα και χθες,δεν μπορω να δω μοιρολατρικα αυτην  την πορεια της αγορας απο την 5ην Ιουνιου ως σημερα.Αυτο δεν σημαινει,οτι δεν πρεπει να τηρουμε τους κανονες ασφαλειας.Αλοιμονο,αυτο ειναι βασικη μας υποχρεωση.Η ζωνη ασφαλειας[κανονες εμποριου] παντα πρεπει να τηρουνται.Μοιαζουν σαν την ζωνη ασφαλειας οταν οδηγουμε,η το κρανος ,οταν οδηγουμε Μοτοσυκλετα.
Οι κανονες ειναι κανονες και η πορεια ειναι πορεια.
Μεσα απο την επικοινωνια που εχω με παρα πολλα ατομα και ειδικα αυτες τις ημερες,παρατηρω,πολλοι αναγνωστες μου ,δεν τηρουν δυο βασικους κανονες κατα την εμπορικη τους δραστηριοτητα.

1ον =δεν λαμβανουν  υποψιν τους ,οσο πρεπει κατα την επιλογη  μιας εταιριας,την εμπορευσιμοτη της μετοχης της. Σας πληροφορω αυτη η ελλειψη ελεγχου της εμπορευσιμοτητας μιας μετοχης,μπορει ,να ειναι μοιραια ,ακομη και δια το κεφαλαιο σας και ας ειναι καλη η εταιρια.
Πρεπει να εχουμε την δυνατοτητα ,να ΔΡΑΠΕΤΕΥΟΥΜΕ ,οποια στιγμη θελουμε απο μια μετοχη,ειτε εχουμε κερδη ,ειτε δεν εχουμε.


2ον= δενεσθε προσωπικα με καποια εταιρια και αν εχετε ζημιες δεν την εγκαλειπετε σχεδον ποτε.Προτιματε να πατε στον πατο μαζυ της,παρα να την εγκαταλειψετε.Το κακο ομως συνεχιζεται,διοτι κανετε και αλλες αγορες,οταν πεφτει δια να πετυχετε καλυτερο μεσο ορο τιμης .
Λαθος σκεπτικο 100%.
1ον λαθος που δεν κοβετε τις ζημιες μετα ενα ποσοστο ζημιας που δεν πρεπει να υπερβαινει το 2,5-3% .Επισης κανετε μαζικη αγορα,αντι να κανετε 50 τεμ. σε ενα προγραμμα αγορας 1000 τεμ.Δοκιμαζουμε-βλεπουμε-αποφασιζουμε δια την συνεχεια.
Σε μια αποτυχημενη ενεργεια,αυτο που μετραει ειναι το ποσοστον% απωλειας του κεφαλαιου μας και οχι με ποια εταιρια ειχαμε αυτη την απωλεια. Η συνεχης παραμονη και επι μεγαλο χρονικο διαστημα σε μια εταιρια,ειναι βεβαιον εχει και απωλειες ειτε κερδων ειτε Κεφαλαιου.Θελει καλο χειρισμο το θεμα αυτο.Μην ηδονιζεσθε κρατωντας την ταδε μετοχη.Εμπορακια ειμαστε,δεν ειμαστε μεγαλομετοχοι.Μεροκαματο να βγαλουμε και τερμα.

savil  1-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: