Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Χρηματιστηριον αξιων Αθηνων (R)[ Mια ματια στο ανοιγμα της αγορας]8-10-2012]


Κυριες-Κυριοι

Εχουμε μια κινηση εντος των στατιστικων οριων [300...312],με μια ολιγολεπτη υπερβολη ως το 315 στο ανοιγμα της αγορας και με μια ενταση ανοδικη στις δυο τραπεζες ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒΑΝΚ.
Νομιζω η αγορα θα δουλεψει αυτα τα επιπεδα τιμων μεταξυ 300ως το 312 και ισως και λιγο πιο κατω απο τις 300 μοναδες.Δεν εχει σημασια αυτο ,διοτι με βαση τα γνωστα δεδομενα ,δεν αλλαζει η πορεια της αγορας,η οποια ειναι δυνατη και ανοδικη.
Η εβδομαδα ειναι γεματη και με πολιτικες ειδησεις και το κοκκινο χρωμα,νομιζω δεν ταιρειαζει αυτη την χρονικη στιγμη,εκτος και η χαρα μετατραπει σε κλαματα,μεσα απο αποτομες τραπεζικες ειδησεις,που αλλαζουν τον συσχετισμο των ποσοτητων  των τραπεζικων μετοχων  που υπαρχουν σημερα. Καθε αποτομη μεταβολη του αριθμου των μετοχων καθε τραπεζικης εταιριας,θα διαταραξει και τις σημερινες τιμες της εταιριας .
Η ανακοινωση της Εθνικης τραπεζας δια μεταβολη της ονομαστικης αξιας της μετοχης ειναι πολυ μεγαλη ειδηση.Ομως η διοικηση δεν ηταν διαφωτιστικη δια τον χρονο που θα γινει αυτο,αλλα και τον τροπο.Αυτο ειναι ο,τι χειροτερο διοτι επιδεχεται δυπλη αναγνωση,μια απο τις οποιες ειναι να μην αλλαξει ο σημερινος αριθμος των μετιοχων της και απλα να προστεθουν οι μετοχες δια την εξαγορα της ΕΥΡΩΒΑΝΚ που ειναι στο συνολον τους 320 εκ . μετοχες[νεες] .οποτε ο συνολικος αριθμος των μετοχων της να γινει 1,282 δις και με βαση αυτο τον αριθμο να γινει η ανακεφαλαιοποιηση.
Ολα αυτα ειναι δυσκολα δια τους απλους εμπορους.Ονειρα πως η Εθνικη θα επιστρεψει σε επιπεδα τιμων του 2009 ,ειναι δια τον επομενο αιωνα και οχι αυτον που ζουμε τωρα.

savil
8-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: