Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ (R) [Το κλεισιμο της αγορας σημερα [18 Οκτωβριου 2012]


Κυριες- Κυριοι

Αναμενομενη η πορεια σημερα.Κλεισαμε στο ιδιο σχεδον σημειον με χθες Τεταρτη 17 Οκτωβριου 2012.Επανελαβα πολλες φορες την δυσκολια που υπαρχει, να κινηθει ο δεικτης ανετα ανοδικα.Ολη την εβδομαδα μια -μια ημερα,υπηρχε μια αναρχη κινηση του δεικτη ftse top 20.
Νευρικος πολυ και οι εμποροι ,αβασανιστα,ετοιμοι δια μεγαλα ρισκα.Οι Τραπεζες μεθουν τους εμπορους.Τους κανουν και παραλογιζονται.Δεν αγοραζαν στο 1 ευρω π.χ την ΕΤΕ ,και τωρα πωλουν και την ψυχη τους για δεκα χαρτακια  μετοχης.
Τι ειναι αληθεια αυτο ,που ξεσηκωνει την διαθεση των ανθρωπων,να παιξουν με την φωτια, πολλες φορες,σαν τα εντομα το βραδυ με τις λαμπες του δρομου? Μερικες ενεργειες ξεφευγουν κατα πολυ ,των λογικων ενεργειων δια εμποριο .Σαν καποιος να τους σφυριζει στο αυτι τους....τρεξε εχασες ,τρεξε δεν θα προλαβεις, τρεξε σου εφυγε το χαρτι........κ.τ.λ .
Θυμαμαι απο παιδι που ελεγαν οι πιο μεγαλοι στο Καφενειο του χωριου ,οτι  τα αλογα  σε υπαιθριους αγωνες τα ΑΦΙΟΝΙΖΑΝ, δηλαδη τους εβαζαν  //ΑΦΙΟΝΙ//,και αυτα τρελενοντουσαν στο τρεξιμο,δεν μπορουσε με τιποτα,να τα κρατησει και να τα ελεγξει ο καβαλαρης.Κατι τετοιο μου θυμιζει μερικες φορες η αγορα,και ειδικα τωρα τελευταια.
Νομιζω οτι, μερικοι εμποροι ειναι //αφιονισμενοι//,δεν κρατουνται με τιποτα.Τρεχουν να προλαβουν .
Ομως αυτο δεν ειναι σωστο εμποριο.

Η αγορα λοιπον θα εχει δυσκολιες απεδω και πανω.Δεν θα ειναι ευκολο να βγαζει καποιος καθε μερα +10% στα κεφαλαια που βαζει στην αγορα.Θελει πολυ προσοχη.Αυτοι που αγορασαν πριν δυο και τρεις μηνες,αυτο θελουν και περιμενουν,να δουν //αφιονισμενους// εμπορους και να ξεφορτωσουν επανω τους.Ναι στο εμποριο ,αλλα και με κανονες.Τελειωνουν σε 1η φαση και οι ειδησεις που βοηθησαν την αγορα να φθασει ως εδω.
Δεν ηταν ασχημη η ημερα σημερα,αλλα αυτο θα εξαρτηθει απο το τι θα γινει τις επομενες 3 ημερες.
Ως εδω καλλα,αλλα η συνεχεια θα μας δειξει αν ολα οσα εγιναν χθες ,αλλα  ειδικα σημερα ,εγιναν καλως ειδικα ως προς τον ογκο που εκαναν μερικες μετοχες,ο οποιος ηταν παρα-παρα πολυ μεγαλος.
Θα μελετησω την συνεδρια στις λεπτομερειες της και θα επανελθω το βραδυ.

savil
18-10-2012. 

αφιονι =ενα ειδος χορτου ,που μεθα η πεισμωνει ,ενα αλογο οταν το τρωει. Νομιζω,πρεπει να ειναι καποιο χορτο που εχει ιδιοτητες ντοπαρισματος.Τα αλογα μαλον που τους εδιναν να φανε αυτο το χορτο  , νομιζω ειχαν συμπεριφορα  ντοπαρισμενου αλογου.Επομενως λογικα το αφιονι ,πρεπει να ηταν ουσιες δια ντιοπαρισμα.Απλ το θυμηθηκα απο παιδι ,που τα ελεγαν οι μεγαλοι τοτε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: