Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE TOP 20 30 Oκτωβριου 2012


Κυριες-Κυριοι

Κλεισιμο του δεικτη ακριβως επανω στις 300μοναδες.
Επομενως και οι δυο κατευθυνσεις τυπικα εχουν ισες πυθανοτητες,δια την αυριανη πορεια του δεικτη.
Υπαρχει ομως μια πολυ σημαντικη διαφορα.Χθες οι 300 μοναδες,ηταν εμποδιον στον δεικτη ,δια να προχωρησει καθοδικα,ενω σημερα ειναι εμποδιον να προχωρησει ανοδικα.
Επισης σημερα  προεκυψε και στην πραξη το 312 ,ως ενα δευτερο εμποδιον δια τον δεικτη να προχωρησει ανοδικα.Σημερα ηταν πιο ευκολα να γινει αυτο[ανοδικη αντιστροφη] ,παρα αυριο.

τα τελευταια κλεισιματα του δεικτη
---------------------------------------
25/10/2012  κλεισιμο του δεικτη στις 333,.. μοναδες
26/10/2012                   ,,                      330 ,..        ,,
29/10/2012                   ,,                      302,..        ,,
30/10/2012                   ,,                      300,..         ,,

παρατηρουμε συνεχη κλεισιματα πτωτικα δηλαδη, πιο κατω απο την προηγουμενη ημερα.
Αντριστροφη σημαινει ,να εχουμε κλεισιματα ,μεγαλυτερα απο την προηγουμενη ημερα.Αν αυτο συνοδευεται και με νεα υψηλα καθε φορα,τοτε ,ειναι περισσοτερο ασφαλης η αντιστροφη.
Δηλαδη εξεταζουμε τα νεα ακρα της καθε ημερας και φυσικα και τα κλεισιματα,δια καθε ημερα ξεχωριστα.
Το ιδιο πρεπει να συμβει και αυριο στην αγορα μας ,δια να εχουμε αντιστροφη,διοτι οπως σας ειπα εως και σημερα ειμαστε σε διορθωτικη πορεια απο το 344 ,που ηταν το προσφατο υψηλο του δεικτη μας ftse top 20.
Υπαρχουν και αλλες επι πλεον ενδειξεις ως και την σημερινη συνεδρια,που δειχνουν συνεχεια της διορθωσης καθοδικα,διοτι διαφοροι δεικτες οπως τους μετρουμε,εχουν γυρισει πτωτικοι και οι μικροτεροι διασπουν μεγαλυτερους του.
Η πορεια κατω απο τις 300 μοναδες ,δεν νομιζω πως εχει κοντινο τελος .Το πιο κοντινο ,αν συμβουν αυτα που βλεπω ειναι η δεκαδα του 250+.
Ομως ποτε δεν μπορουμε να ειμαστε βεβαιοι 100% ,δια το που σταματα μια κινηση.Υπαρχουν γεγονοτα,που μπορουν ,να ανατρεψουν,την πιο κακη η καλη πορεια μιας αγορας.
Επισης στην περιπτωση μας,απο τον Ιουνιο ως σημερα,εχει διαμορφωθει μια ανοδικη πορεια και στηριζεται ,πανω σε σοβαρες παραμετρους.Αποτομα ειναι δυσκολο ,απο την μια ημερα στην αλλη ,να αλλαξουν ολα,διοτι δημιουργουνται αντιθετες αντιδραστικες δυναμεις,οπως σημερα στην ΕΤΕ  στην περιοχη 1.74.
Πρωτα-πρωτα θα πρεπει να δουμε απο αυριο το πρωι ,τι κατευθυνση θα παρει ο δεικτης και μετα να βγαλουμε συμπερασματα. Η σημερινη  του πορεια μας εδωσε ενα τοπικο ενδιαμεσο μικρο κυκλο.

======312,..  ΑΝΩ ΣΗΜΕΙΟΝ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

......302,.. ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

=======292 ΚΑΤΩ ΣΗΜΕΙΟΝ ΤΟΥ ΚΥΚΟΥ

Με βαση τον κυκλο της σημερινης ημερας ,μας προκυπτουν δυο ακρα σαν οριζοντιες μπαρες [εμποδια] .Μια στο 312 και η αλλη στο 292.
Οποια μπαρα διασπασει ο δεικτης σταθερα,θα μας δωσει και την πορεια του δεικτη δια το προσεχες διαστημα.Το θεμα δεν ειναι ,να κανω εγω μαντεια,αλλα να το δειτε εσεις,την ωρα της συνεδριας,ζωντανα .Θα δειτε τι θα κανει ο δεικτης,η με απλα λογια τι επιθυμουν οι δυνατοι εμποροι της αγορας.

savil
30 Οκτωβριου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: