Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE/ ATHEX. TOP 20[ 11 Oκτωβριου 20212]


Κυριες-Κυριοι

Οκτωβριος 2012

Μηνας ανοδικος,διοτι εχουμε νεο υψηλο ,με υψηλοτερο σημειον απο τον μηνα Σεπτεμβριο που ειχε υψηλο  το 295,...Θελουμε ομως τις προσεχεις ημερες ο δεικτης να υπερβει και να κλεισει υψηλοτερα απο το 295,..δια το τυπικον της υποθεσης και δια να μην μας προκυψει μηνας αντιστροφης αν κλεισει στο 268 η και κατω απο αυτο.
Ο μηνας οκτωβριος ξεκινησε με χαμηλο το 268,.. και εχει κανει ως σημερα υψηλο το 315.Εχει δημιουργησει μια διαφορα υψους 47 μοναδες περιπου.Ειναι μια μεγαλη διαφορα,διοτι σηκωσε το χαμηλο του 17,54%.Το 50% αυτης της διαφορας το συνανταμε στο σημειον 292.Αυτο το σημειον ζηταμε αυριο ο δεικτης να το διασπασει ανοδικα,διοτι ειναι το 50% της μηνιαιας διαδρομης του δεικτη.Οταν μια αγορα κρατα το 50% της μηνιαιας  ανοδικης της κινησης  τοτε αυτη η αγορα ειναι πολυ ΔΥΝΑΤΗ ΑΝΟΔΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.
ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΣΟ ΚΡΑΤΑ ΤΟ 50% ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗς ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΟΔΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ[ΚΙΝΗΣΗΣ]
Κυκλικες κινησεις κανουν παντα οι αγορες,διοτι ετσι ανανεωνουν δυναμεις και προχωρουν πιο δυνατα  μετα το γυρισμα τους.
Το 25% της κινησης του Οκτωβριου 2012 ως σημερα το συνανταμε στον αριθμο 278,,,.Εδω σε αυτο το σημειον ζηταμε ενα μεγαλο ΣΤΟΠ ,αν τυχει και ελθει ο δεικτης ως το σημειον αυτο.
Δεν ειναι τυχαιο το σημειον αυτο.Μας το δινει η ερευνα και απο αλλες μελετες της ολης κινησης και μαλιστα οχι απο μια ακομη υποθεση ,αλλα τουλαχιστον αλλες 4  μελετες της κινησης με διαφορατικα κριτηρια.Επομενως
το 278 ειναι το σημειον [0] μηδεν ,που δεν πρεπει να περασει ο δεικτης πτωτικα.

Ταλαντωτες Μηνος Οκτωβριου 2012

RSI=33,73 Ανοδικος          [πολυ καλος]

+DI(14)=16,1 Ανοδικος     [πολυ καλος εχει αρκετο χωρο να κινηθει

-DI(14)=32 Πτωτικος         [ειναι κατερχομενος και εχει χωρο να κινηθει]

Μηνιαιοι δεικτες Οκτωβριου 2012

FTSE TOP 20---------------290,..
Δεικτης  2 μηνων-----------278,..
Δεικτης  3 μηνων-----------269,..
Δεικτης  4 μηνων-----------264
Δεικτης  6 μηνων  ----------261
Δεικτης  5  μηνων ----------261

Μια αρμονικοτατη καταταξη των μηνιαιων δεικτων.Ο δεικτης  5 μηνων δια λιγα χιλιοστα ,δεν εχει διασπασει τον δεικτη 6 μηνων ,αλλα θα γινει συντομα,αυτη η ελαχιστη ας πουμε παραφωνια στην καταταξη των δεικτων κατα αρμονικο τροπο ,δηλαδη κατ'αυξοντα αριθμο.

Παρατηρουμεν επισης ,πως συνανταμε δια δευτερην φορα τον αριθμο278με διαφορετικο κριτηριον.
Η διασπαση του απο τον μηνιαιο δεικτη ftse top 20 ,σηματοδοτει διαταραξη της αρμονικης σειρας και φυσικα την εναρξη μιας αντιστροφης,την οποια μετραμε με αλλον τροπο.ως προς την ενταση της και την αιτιολογια της.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
τιποτα δεν υπαρχει που να δηλωνει αντιστροφη της αγορας,με τα δεδομενα ως σημερα.Ολα ειναι φυσιολογικα και ως ενα βαθμο αναμενομενα.Εχουμε τα δυο σημεια που χρειαζομαστε αμεσα να προσεχουμε το  

292 που πρεπει να διασπασει αμεσα ανοδικα ο δεικτης 
και το
278 που δεν πρεπει καν να το πλησιασει ο δεικτης.
Προσωπικα πιστευω ,τιποτα δεν εχει αλλαξει στην ανοδικη κινηση που ξεκινησε την 5ην Ιουνιου απο το 168 ως σημερα που εκλεισε διορθωτικα εις το 290,...
Φυσικα αυτο δεν αρκει,ουτε εγω ειμαι αυτος που κινει τα νηματα της αγορας με πολλα εκατομμυρια επανω στο τραπεζι,αλλα αλλοι πολυ δυνατοι εμποροι.Αυτοι διαμορφωνουν κλιμα και κινηση στην αγορα και εμεις απλα παρακολουθουμε και ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ.Πρεπει ομως καθε στιγμη να ξερουμε τι κανουν αυτοι που τους ακολουθουμε δια να προστατευουμε τα κεφαλαια μας και τις αποδοσεις των.

savil
11-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: