Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

χρηματιστηριον αξιων Αθηνων[λογιστικες τιμες των 4 τραπεζων]

σας δινουμε τις λογιστικες τιμες των μετοχων των 4 τραπεζων
============================================
λογιστικη τιμη της μετοχης της Εθνικης τραπεζης της Ελλαδος=ο μηδεν.

Οι μετοχες που κυκλοφορουν δεν εχουν καμια αποτιμηση διοτι η τραπεζα εχασε ολα τα ιδια κεφαλαια.Οι νεες μετοχες που θα εκδοθουν θα δουμε τι ακριβως θα ειναι.Οι υπαρχουσες μετοχες κακως διαπραγματευονται (αν)
-------------------------------------------------------------------------.

λογιστικη αξια της μετοχης της τραπεζης Πειραιως=0 μηδεν

 ισχυουν τα ιδια οπως για την Εθνικη τραπεζα
------------------------------------------------------------------------
EURΩΒΑΝΚ
----------------
Εδω υπαρχει ασαφεια στον Ισολογισμο που δημοσιευσε με την καθαρη θεση που ανηκει στους μετοχους,αλλα και και το κεφαλαιον των προνομιουχων μετοχων.

νομιζω οι μετοχοι εχουν χασει ολο το κεφαλαιον και αυτο που υπαρχει στον Ισολογισμο ως ποσον 875 εκ. ειναι μερος απο το κεφαλαιον με τον νομο Αλογοσκουφη και τις προνομιουχες μετοχες.Οπως και να το μετρησουμε,νομιζω οι παλαιοι μετοχοι δεν εχουν //λαμβανειν// τιποτα απο τα 875 εκ. αν πρωτα δεν εξοφληθουν οι προνομιουχες,επομενως σαν λογιστικη αξια βαζουμε Α/Ν ,=απροσδιοριστη η ελαχιστης αξιας.
----------------------------------------------------------------------------
ΑΛΦΑ τραπεζα
----------------
καθαρη θεση = 1.417 δις
αν απο αυτο αφαιρεσουμε το κεφαλαιο των προνομιουχων 935 εκ.(?) τοτε το κεφαλαιο που μενει για τους μετοχους ειναι 482 3κ. ευρω.Αυτο το κεφαλαιον αν το διαιρεσουμε προς τον αριθμο των μετοχων που ειναι 534 εκ. μετοχες ,τοτε εχουμε

λογιστικη τιμη της μετοχης=0.90 ευρω.

εναι μια αξιοπρεπης τιμη .Μας δινει την δυνατοτητα να ελπιζουμε ,οτι η τραπεζα θα εξυγειανθει και θα σταθει στα ποδια της.Με κριτηριον τα κερδη της χρησης 2011 ,εδωσα τιμη κοντα στα 0,4 ευρω.
Τα αναγκαια ποσα που χρειαζεται μαζυ με τις προνομιουχες κοντα στα 3 δις,αν βρεθουν ,νομιζω τοτε θα περασει 1η και με διαφορα σε πολλα θεματα τις αλλες τραπεζες ,αλλα τουλαχιστον ως τοτε, θα υπαρχει στο ταμπλο και οι παλαιοι μετοχοι εστω και λιγα ,εχουν καποια αξια στα χερια τους.Αν η τραπεζα εχει τελειωσει με το θεμα επισφαλειες, τοτε θα γινει ντιλερ της αγορας,αλλα αφου πρωτα οι μετοχοι εισφερουν 3 δις ευρω που εχει αναγκη η τραπεζα  ,προκειμενου να απαλλαγει απο τα μνημονια τους και τον Δημιο του psi +.Οσο πιο γρηγορα γινει αυτο τοσο το καλυτερο για την ιδια την τραπεζα και τους μετοχους της.Μπορει να βγει 1η στην αγορα για αυξηση κεφαλαιου και νομιζω η διοικηση θα το κανει αμεσα μαλιστα,με πολυ υψηλες πυθανοτητας η αυξηση να ειναι πετυχημενη.

[καθε αυξηση μετοχικου κεφαλαιου και παραλληλα αυξηση  του αριθμου των υπαρχοντων μετοχων,σημαινει λιγοτερα κερδη ανα μετοχη,επομενως,μεγαλυτερο p/e,εκτος και εχουμε αναλογη αυξηση της κερδοφοριας,ωστε το p/e να παραμεινει σταθερο η και μικροτερο αν εχουμε αρκετα υψηλη κερδοφορια με  αυξηση  και των κερδων ανα μετοχη.]

savil
[το κειμενο μου ειναι προσωπικη ερευνα και οχι προταση  χρηματιστηριακων πραξεων]

ΑΠΛΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΗΜΕΡΑ 22-12-2012 [ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2012]

ΜΕΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: