Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

επαναληψη --S&P 500(r) idex-techniki analysi-savil-17-7-2011

αλλη μια  φορα επαναληψη αυτη την θαυμασια  αναλυση και στις 7 αλλα και στις 17 Ιουλιου 2011
οσες φορες και αν την διαβασουμε ,δεν την χορταίνουμε να την βλεπουμε και να την διαβαζουμε.


TEXNIKH ΑΝΑΛΥΣΗ -FTSE/ATHEX TOP 20: S&P 500(r) idex-techniki analysi-savil-17-7-2011: "TEXNIKH ΑΝΑΛΥΣΗ -FTSE/ATHEX TOP 20: S&P 500(testr) idex-techniki analysi-savil-11-7-2011 : 'savil 11-7-2011 basic ------- if RSI<62=fal..."

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE/ ATHEX. TOP 20 [2-8-2011]

savil 2-8-2011


Φιλοι μου γεια σας

16,32 σημερα το απογευμα ο δεικτης ηταν 524.Ακολουθησε ενας πυροβολισμος των τιμων των μετοχων απο του πουθενα,η μαλλον απο την μεγαλη πτωση που εκεινη την στγμη σημειωνε η Γερμανια,αφου εχασε στρατηγικα σημεια της ανοδικης κινησης ,οπως το   7041 και το 7010.Εαν συνεχισει και αυριο [υπαρχουν πολλες πυθανοτητες να συμβει],τοτε θα ειναι ασταματητη και θα βαδιζει προς το  το 6724 και στην συνεχεια αν δεν υπαρξει  στοπ ,θα κατεβει προς το 6439 .
Αν αυτα ετσι γινουν ,ειναι βεβαιο με μαθηματικη ακριβεια θα ακολουθησουμε και εμεις και Κυριος ξερει τι μελει γενεσθαι.Δεν θελω να σας τρομαξω ,αλλα υπαρχουν κενα αερος οπως βλεπετε και εσεις.Εμεις εχουμε δυο σημεια αναφορας  προς τα κατω ,1ον το προσφατο χαμηλο 505 και φυσικα τον αριθμο της ακολουθιας μα στο 494 περιπου.Θα μεινουμε σε αυτους τους δυο προς το παρον,και αναλογα την πορεια  θα ανακοινωσουμε και αλλους ,ελπιζω να μην χρειασθει.Οι ογκοι ειναι μικροι,αλλα καμια φορα ο ανθρωπος πνίγεται  και σε μια κουταλια νερο.Προσοχη ειμαστε σε ζωνη αγορων ,αλλα χρειαζεται δυνατη επιλογη και υψιστη επιστημονικη καταρτηση σαν ατομα η τεραστια πειρα ,για να κανει καποιος πραξεις εκ του ασφαλους.Ειναι τεχνικη πως να το κανουμε ,τοσο στην ποσοτητα ,οσο και στο χρονο.Τα ερεθίσματα ειναι πολλα,αλλα μερικα απο αυτα ειναι και πολυ επικινδυνα.Τωρα ανοδικα, οτι και να ελθει , ειναι καλοδεχουμενο ,ζηταμε να υπερβουμε το κλεισιμο της παρασκευης και βλεπουμε μετα,
Αυτα και αποψε φιλοι μου  να εισθε καλα και καλη επιτυχια στα  προγραμματα σας.
Να επαναλαβω ,αυτα που γραφω ειναι ερευνα ,δεν ειναι συσταση δια χρηματιστηριακες πραξεις,ποτε δεν δινουμε δημοσιως συσταση δια πραξεις.

savil 2-8-2011

Dax (r) Idex Techniki Analysi von savil 1-8-2011

savil  1-8-2011


(+)   A plan
=============7041
(-)  B plan


////////////////////////////////////////////////
B plan


============7010 anfang des fall [preis zielsetzung]  hindernis


------6724  (6760-6752 punkt test)     hindernis


------6600 hindernis


------6519 hindernis


============6439 balance punkt  hindernis [moglichen punkt


-------6154 hindernis


============5869 preis zielsetzung


//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




linie savil   c=6752


(+)
================== 6752 linie savl c  [test punkt]
(-




savil 1-8-2011

μια ματια στο κλεισιμο της αγορας Χρηματιστηριον αξιων Αθηνων 1-8-2011

savil  1-8-2011


Τελικα ο μηνας δεν μπηκε με το δεξι,αλλα με το κουτσοποδαρο το αριστερο //.ΟΤΑΝ ΛΥΓΙΖΕΙ ΤΟ ΑΤΣΑΛΙ  ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ//

Λυγισε η γερμανια και μαζυ της ,ολος ο πλανητης.Αν   η Γερμανια χασει οριστικα το 7041 τοτε βαδιζει για μια μεγαλη διορθωση με προορισμο το το 6760 περιπου,οχι φυσικα συνεχομενα,αλλα με τα χασματα που κανει ειναι εις θεσην ακομη και αυτο να συμβει.Σημερα ειχε μια διακυμανση 300 ποντων ,ειναι πολυ μεγαλη και φυσικα αυτη παρεσυρε και την δικη μας αγορα,μεσα σε ενα σχεδιο των δυνατων  σε ολο τον πλανητη.Μικρος ο ογκος πολυ μικρος ,αλλα ειμαστε στην καρδια των διακοπων .Εμεις αντεξαμε αρκερτη ωρα και μας αφηνε ελπιδες ως λιγη ωρα  πριν απο το κλεισιμο ,οτι θα μπορουσαμε τουλαχιστον να κλεισιμο σχεδον πανω στο κλεισιμο της παρασκευης.Δε πειραζει ,σημαντικα χαρτια  κρατησαν  στον δυνατο ανεμο,αλλα με την ετε κατω απο το 4,75  δεν μπορουσαμε να εχουμε καλυτερη τυχη.Να δουμε λοιπον την συνεχεια  οι δεικτες εχουν φθασει σε σημεια που σηματοδοτουν αγορες,αλλα και οι τιμες μερικων εταιρειων βγαζουν ματι.Θα μελετησουμε ,,την σημερινη κινηση της δικης μας αγορας,οσο και των αγορων του εξωτερικου και το βραδυ θα τα γραψουμε  στην αναρτηση,ολα τα ευρηματα και ολες τις σκεψεις μας.

καλη ξεκουραση

γεια σας.

μια ματια στην αγορα Χρηματιστηριο αξιων Αθηνων 1-8-2011

ειμαστε παλι μαζυ φιλοι μου ,μολις τωρα  ακουσαμε το// δευτε λαβετε φως//,ηλθε το ρευμα και εγω κοντα σας.Η κατασταση ειναι οπως την αφησα πριν μερικες ωρες,τι να κανουμε ?Μπορουμε να πουμε ενα τραγουδακι [ και αν θα μας φανε τα αγρια θηρια--θα μας γραψει και η ιστορια] ετσι ελεγε ενας παλιος μου φιλος και τραγουδιστης ο θεμης Ανδριαδης.Ετσι και σηερα ,τα αγρια θηρια της αγορας θελουν να μας φανε, αμ δε που θα τους κανουμε την χαρη.Αμα βλεπετε το συμβολαιο του εικοσαρη και εινα αγκαλια με τον δεικτη η και σε υψηλοτερη θεση τοτε τα θηρια  δεν εχουν δοντια,δωστε  τους κλωτσιες μπουνιες,δοντια δεν εχουν παντως.Αυτο βλεπω εγω το συβολαιακι του εικοσαρη μια χαρα ειναι.Επισης γενικα ,δεν πωλουν και με ευκολια συμβολαια κατω απο την σποτ.Που αλλες εποχες που τρεχανε  και 15 pοντους  πιο μπροσα στην κατηφορα.Τωρα μαζευτηκαν στο καβουκι τους σαν την χελωνα,αληθεια γιατι? Γιατι δεν ειναι  λαρζ και αρχοντικοι στο σορτ? τι συμβαινει? ελπιζω να καταλαβαινετε τι συμβαινει ,εσεις ομως, να βραχοι ετσι ? σε σχεδιασμο και επιλογες,δεν θελω βιασυνες και εξαλωσυνες,σιγανα και ταπεινα που λεει και το ασμα.Αυτα για την ωρα ,ολα καλα ως τωρα,αργοτερα δεν γνωριζω,οπως και κανεις δεν γνωριζει,εκτος των //λιονταριων//.Εμεις ειμαστε   εδω και φυλαττομεν θερμοπυλες.

savil  1-8-2011

μια ματια στο ανοιγμα της αγορας Χρηματιστηριον αξιων Αθηνων

εδω ειμαστε παλι φιλοι μας.Τρομος λιγο ε?
Τι να γινει .Φερτε στην φαντασια σας μια σκηνη  με  μια ομαδα λιονταριων να υπερασπιζεται το θήραμα της ,ανοιγωκλεινει  το στωμα και τραβαει και το δερμα απο την μουσουδα του,ωστε να φαινονται τα κοφτερα δοντια του.Δεν μπορω να πω, τα λιονταρια παντα ειναι επικινδυνα.Αλλα μην τρομαζετε ,δεν ειναι ανικητα.Ετσι και σημερα οι δυνατοι υπερασπιζονται τα θηραματα τους και την τροφη τους,διοτι σε καποιον χαριζανε  ενα γα ι δρο και τον κοιταζε στα δοντια (να δει την ηλικια του).Ετσι και οι δυνατοι σημερα πρωι πρωι μπορουσαν να πουλησουν  ψηλα.ομως προτιμησαν να ανοιξουν το στωμα τους και να τρομαξουν κοσμο.Μη μασατε ,καντε την δουλεια σας με κανονες,καποια στιγμη και τα λιονταρια νυσταζουν και κοιμουνται.

λοιπον με κατοχυρωμενο το 533 σταθερα ,ειμαστε χαπυ για σημερα.ΝΟ ΠΡΟΜΠΛΕΜ,ομως σιγα σιγα πρεπει να κατοχυρωσουμε και το 539  οσο το δυνατον πιο συντομα,διοτι αυτο ειναι ο τροχονομος  ,προκειμενου να περασουμε στην ξαπλωστρα του 552.
Ως εδω οι αριθμοι ,δεν σας χρειαζονται περισσοτεροι για την ωρα.
Ισως αργοτερα να μην μπορω να επικοινωνησω  μαζυ σας λογω διακοπων ρευματος.


γεια σας

καλημερα σας

savil1-8-2011


φιλοι μας καλημερα σας

ενα απο τα κυρια  σηματα αντιστροφης ,ειναι ο μειωμενος ογκος.Φυσικα  ειναι ενα εξωτερικο σημα προετοιμασιαςκαι οχι εσωτερικο.Υπηρξε μια  αναρτηση απο το μπλοκ το Σαββατο το πρωι για 1 ωρα περιπου  στην δημοσιοτητα,μετα απεσυρθει  για λογους που  θα σας τους γραψω αλλη φορα.Οσοι την διαβασατε εχει καλως ,θα με θυμηθειτε πολλες φορες.[η αναρτηση αυτη φυλασσεται στο προχειρον].
Περιμενουμε μια αντιδραση  μιας και δεν εχει διασπασθει το( 522-523) πτωτικα,ενα τεχνικο σημειον που βγαινει μεσα απο τις μετρησεις μας.Υπαρχει απο την  αλλη πλευρα το σχημα που εχει κανει ο δεικτης και μοιαζει να σχηματιζεται δυπλος πυθμενας μεγαλης επιστημονικης σημασιας.Δεν θελω να προκαταλαβω τιποτα ,αλλα νομιζω η αντιδραση που αναζητω προς το σημειον 579 δεν  απεχει πολυ απο την εναρξη της.
Μια αντιδραση  η οποια αν γινει απο τα παροντα επιπεδα η απο το 505  εχει δυπλη ιδιοτητα,διοτι εκτος απο αντιδραση προς το 579 ,θα μπορουσε να ειναι και αντιδραση και προς υψηλοτερη κορυφη.
Ολα αυτα ομως ειναι στη σκεψη μου που πολλες φορες με χαρακτηριζει,ως φαντασιοπληκτο,ομως εγω θα επιμενω ,οπως και αλλες φορες ,κατι μεσα μου με συνεπαιρνει και αυτο ειναι και ο τροπος που  ανεβηκαμε στα κεραμιδια  με το 579,αλλα και το κατεβασμα απο τα κεραμιδια εχει την σημασια του.
Ολα σε λιγο σαν ερωτηματα σκεψης  θα εχουν παρει το δρομο της διελευκανσης.

καλημερα σας

savil

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE ATHEX.TOP 20 [1-8-2011]

savil  1-8-2011


Φιλοι μας καλημερα σας

καλο μηνα-καλο καλοκαιρι μα και καλη επιτυχια στη δουλεια μας.

Φτασαμε στον τελευταιο μηνα  του καλοκαιριου,το μηνα των αποτελεσματων εξαμηνου,αλλα και τον μηνα που συνηθως λαμβανονται αποφασεις δια το υπολοιπο της χρονιας.
Ετσι και στην αγορα μας θα παρθουν αποφασεις δια το υπολοιπο της χρονιας,τοσο σε επιπεδο Κυβερνητικο,αλλα και σε επιπεδο οικονομικης ζωης  ,δια επιχειρησεις ,αλλα και δια τα νοικοκυρια.
Λογικα θα μπορουσα να πω  η αγορα εχει αποτιμησει ολα οσα εχουν συμβει η προκειται να συμβουν το προσεχες διαστημα ,και ολα αυτα μας  εφεραν σε επιπεδο δεικτη απο το 2856 τον Νοεμβριο του 2007 στο σημερινο 505 και Ιουλιο του 2011
Ολα  λοιπον τα μετρησαν και τα ξαναμετρησαν,εφεραν και κατι εξωγη ι νους να μας βοηθησουν στο μετρημα (δηθεν),μα πως τους λενε? πως τους λενε? α! θυμηθηκα  ναι -ναι τρω ικανους τους λενε,εφεραν λοιπον και αυτους να επιβεβαιωσον το μετρημα και ολα τελειωσαν μια χαρα.Τα βρηκαν ολα τα μετρησαν ολα ,επομενως θα λεγαμε και  εμεις η αγορα  πλεον εχει προεξοφλησει τα παντα και εδω τελειωνει και ο κατηφορος  των τιμων των μετοχων ,ακριβως στο 505 που ειναι ωραιος αριθμος ,στρογγυλος ,φυσικα εμενα μου θυμιζει τα παντελονια τζιν 501 ,[αχ απο την προτερα μου ζωη και δραση].
Ναι φιλοι μου ολοι οι αριθμοι και οι μετρησεις αυτο δειχνουν και δεν κανουμε λαθος.Στο 505 τελειωσαν ολα.Οι τιμες ομως των μετοχων και των δεικτων δεν καθοριζονται μονο απο αυτα που σας ανεφερα πριν.Ετσι λοιπον μη βιαζομαστε να βγαλουμε γρηγορα αποφασεις ,οτι απο αυριο το πρωι ολα θα πανε επανω.Μπορει να γινει και ετσι ,μπορει και οχι.
Μπορει να τελειωσαμε με τις αποτιμησεις,ομως δεν τελειωσαμε με τις αναγκες και τα προβληματα που εφερε ,γενικα ο σεισμος της //επιλεκτικης χρεοκοπιας//,και που πρεπει να λυσουμε στο μελλον.
Δηλαδη στο μελλον ,δεν γνωριζουμε τον πραγματικο αριθμο των μετοχων,δεν γνωριζουμε για το υψος των αυξησεων των μετοχικων κεφαλαιων των εταιρειων,δεν γνωριζουμε δια τον τροπο και το υψος φορολογησης των επιχειρησεων,ακουω κατι για ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ(μεγαλες
κουβεντες του ΣΟΥΜΟ),καταλαβαινετε λοιπον , Ισως εχουμε παραταση στην αγωνια μας για το τι γινεται απο εδω και στο εξης.Αν υπαρχει  εσωτερικη ολοκληρωση  καποιου σχεδιου ,τοτε ειναι βεβαιον ,οτι αυτο εχει διαρευσει προς τους δυνατους και σημερα ,ενεργουν με τροπο τετοιο που εχουν κερδη.Θα το δουμε πως ενεργουν και τι κανουν αυτο το μηνα που μπηκαμε σημερα.Θα τα μελετησουμε σωστα τα πραγματα και αυτη την φορα και θα ειμαστε ενα βημα μπροστα απο τα προγραμματα τους.Για την ωρα φροντιζουμε να κανουε καλο προγραμμα και να το εφαρμοσουμε.Ζηταμε νεες φρεσκιες τιμες στα εμπορευματα μας που θα αγορασουμε,ειμαστε λιγο επιφυλακτικοι και προσεχτικοι,ειναι η καρδια των διακοπων δια το εξωτερικο και οχι μονο και επομενως υπαρχει και μια ατονια,ολοι φροντιζουν ισως δια την συντηρηση αυτο τον μηνα,εως οτου τελειωσουν οι διακοπες και καθε κατεργαρης παει στον παγκο του.
Δεν μου αρεσουν αυτα τα καμωματα της Αμερικης δηθεν θα πτωχευσει,κατι κρυβουν οι αγορες πισω απο αυτο,προσωπικα το υποψησιαζομαι ,το εχω γραψει στο παρελθον,αλλα ας το αφησουμε τωρα.Στο κατω
κατω της γραφης ,τι μας κοφτει εμας? ο σχιζοματης ο Κινεζος να τα ακουει και να τα βλεπει ,αλλα και να τρεμει,αυτος ειναι ο μεγαλος δανειστης της αμερικης.Τωρα θα μου πειτε τι σο ι  δανειστης ειναι?και αυτο ειναι μεγαλη κουβεντα ,αλλη φορα θα το αναλυσουμε.Ενας προμηθευτης παντα ειναι δανειστης  ειτε σε εμπορευματα ειτε σε χρηματα που κοστιζουν τα εμπορευματα.Καλα εκανε και η μυ ι γα   (ποπο) και λερωσε ολο τον κοσμο,τωρα καπως ετσι ειναι και η Κινα σημερα με τα 20ωρα εργασιας που κτυπανε σαν να ειναι στρατιωτακια οι κινεζοι εργατες.
Εδω τελειωνω την αναλυση μου ,ευχομαι καλη συνεχεια σε ολα,να προσεχετε αυτο τον μηνα παρα πολυ,οχι μεγαλα ανοιγματα και μεγαλα προγραμματα,συντηρηση πιο πολυ,εκτος και υπαρχουν σοβαρες εξελιξεις ,οποτε εδω ειμαστε (δεν παμε  Σε ι χελες για τρελες),εδω ειμαστε επαναλαμβανω ,σαν το ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ,το παλιο ετσι?μη κορο ι δε υομαστε μεταξυ μας ,το νεο  Π.Β ειναι μονο στα χαρτια  ΕΣΥ.
Βεβαια  ΕΣΥ με εσυ  εχει τεραστια διαφορα,διοτι εσυ που με διαβαζεις πρεπει να προσεχεις και να κανεις καλα την δουλεια σου,αλλα για να την κανεις καλα.πρεπει να βελτιωνεις συνεχως το γνωσιακο σου επιπεδο,η αγορα δεν ειναι ουτε τζογος ,ουτε μαγκια,ειναι ΑΠΟΛΥΤΗ  ΙΚΟΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ,με διαρκη επιμορφωση,οπως γινεται σε ολες τις συνχρονες και μεγαλες επιχειρησεις απο τα στελεχη τους  και το προσωπικο τους γενικοτερα,και οχι μεσα απο τους τιτλους των εφημεριδων .

savil  1-8-2011